| Alternátor | |
|
|
Autor | Správa |
---|
Kodo
Počet príspevkov : 7 Age : 31 Registration date : 21.10.2012
| Predmet: Alternátor Ne október 21, 2012 6:47 pm | |
| Ahoj chlapi, jen bych se chtěl zeptat, kde je na FMX alternátor, šel jsem podle drátu z regulátoru a dovedli mě 2 dráty k malému kolečku sekundárního převodu. Docela divný, tak bych prisil o radu. Nedobíjí mi to, respektivě málo, je tam 12.8 V a to je málo, má být 13.8 V cca. takže doufám že někde kostří kabel. Nastartováno jsem neměl, dlouho motorka stála a nechtěla chytit tak jsem se na to vykašlal. PS: pomůže k lepšímu chycení vypuštění trochu benzínu z kaburátoru? | |
|
| |
riki1 Admin
Počet príspevkov : 512 Registration date : 25.05.2007
| Predmet: Re: Alternátor Po október 22, 2012 1:23 pm | |
| | |
|
| |
Pepa XR
Počet príspevkov : 24 Age : 40 Localisation : Jevíčko okr.SY Registration date : 02.09.2008
| Predmet: Re: Alternátor Po október 22, 2012 1:23 pm | |
| Ty dráty podle mě vedou k zapalování které vyrábí i elektřinu na dobíjení,aspoň si to myslím. A já když startuju po delší době tak motorku položím na bok abych přelil karbec a pak chytá krásně. | |
|
| |
Pepa XR
Počet príspevkov : 24 Age : 40 Localisation : Jevíčko okr.SY Registration date : 02.09.2008
| Predmet: Re: Alternátor Po október 22, 2012 1:27 pm | |
| A jestli měříš dobíjení ne nenastartované motorce tak je jasný že nebude dobíjet. | |
|
| |
Kodo
| Predmet: Re: Alternátor Po október 22, 2012 3:58 pm | |
| Měřil jsem napětí na nastartované :-D. U motorek bejvá alternátor většinou na klice pod víkem motoru, ty dráty k tomu kolečku mě dost zmátly tak proto se ptám. Nepotřebuju vědět jestli mám nechat alternátor na pokoji, ale kde je uchycen. Takže jestli to někdo ví tak prosim ať odepíše. | |
|
| |
Kodo
| Predmet: Re: Alternátor Po október 22, 2012 4:05 pm | |
| - Pepa XR napísal:
- Ty dráty podle mě vedou k zapalování které vyrábí i elektřinu na dobíjení,aspoň si to myslím. A já když startuju po delší době tak motorku položím na bok abych přelil karbec a pak chytá krásně.
Zapalování potřebuje elektřinu z alternátoru, k nabíjení cívky. Zapalování nemůže vyrábět elektřinu. Teda může,ale takhle to bylo u fichtla. Tam někde alternátor být musí. | |
|
| |
riki1 Admin
| |
| |
Kodo
| Predmet: Re: Alternátor Po október 22, 2012 6:11 pm | |
| - riki1 napísal:
- Na lavej strane pod vekom s napisom HONDA by mal byt, ale nemyslim, ze by to bolo treba rozoberat, jedine, ze to uz nejaky "kutil" rozoberal a nieco tam dojebabral ...
Díky moc! to jsem potřeboval vědět. Když výstupní napětí z alternátoru bude malé tak se na něj budu muset podívat. Majitel předemnou s tim nic nedělal, hlavně dřív to nedělalo problémy, baterie vydržela celou sezónu bez problému. Až bude trochu tepleji tak se na to podívám, ještě jednou díky. Jo a jen tak mimochodem, prasklo mi spojkový lanko a u hondy za něj chtěj 720 Kč!! tak jestli někdo nevíte o levnější variantě, byl bych rád, díky. | |
|
| |
JanaFMX
Počet príspevkov : 55 Localisation : Olomouc Registration date : 31.05.2011
| Predmet: Re: Alternátor Po október 22, 2012 7:02 pm | |
| Tak s tím lankem tě asi moc nepotěším...řešila jsem sice lanko na plyn - stálo mě 990,-...ale alternativu jsem nenašla...bohužel to je daň za tak jedinečné moto...jestli najdeš, nebo už někdo našel, dejte chlapi vědět kde!! Díky | |
|
| |
riki1 Admin
| Predmet: Re: Alternátor Ut október 23, 2012 10:47 am | |
| Kodo > skotroluj PLUS pol baterie, ci nie je zoxidovany, ale mozno uz aj bateria je stara ... | |
|
| |
Kodo
| Predmet: Re: Alternátor Ut október 23, 2012 5:28 pm | |
| - riki1 napísal:
- Kodo > skotroluj PLUS pol baterie, ci nie je zoxidovany, ale mozno uz aj bateria je stara ...
Póly jsou v pořádku, baterie je rok stará a jak to nedobíjelo tak jsem jí musel nabít přes nabíječku, ale já blbec tu baterii hodil na autonabíječku bez možnosti nastavení Amperu. Takže baterii s kapacitou 8Ah jsem nabíjel 3A . Njn za blbost se platí, ale díky za tip :-). | |
|
| |
riki1 Admin
| Predmet: Re: Alternátor St október 24, 2012 9:48 am | |
| Tie baterie sa mozu nabijat bud rychlonabijanim 4A za 1 hodinu, alebo normalnym nabijanim 1A asi 10 hodin. Malo by to byt na nich napisane.
Ja zvyknem dobijat v zime ak vela nejazdim, raz za mesiac, prudom do 1A tak 3 az 5 hodin. | |
|
| |
Kodo
| Predmet: Re: Alternátor St október 24, 2012 4:16 pm | |
| - riki1 napísal:
- Tie baterie sa mozu nabijat bud rychlonabijanim 4A za 1 hodinu, alebo normalnym nabijanim 1A asi 10 hodin. Malo by to byt na nich napisane.
Ja zvyknem dobijat v zime ak vela nejazdim, raz za mesiac, prudom do 1A tak 3 az 5 hodin. Tim rychlonabíjením se hrozně kurví baterie, jednou za čas dobrý ale ne po každé. U těch gelových je to přesně 1/20 ku kapacitě baterie, takže 8 Ah by se měla nabíjet 0,4 A. Na netu je plno nabíječek na gelovky který nabíjej 0,6 Ah a maj i funkci udržování baterie přes zimu, kdy je baterka celou zimu na tý nabíječce a stojej ty nabíječky kolem 500,- Kč což je super cena. | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Alternátor | |
| |
|
| |
| Alternátor | |
|