| Jemne cinkanie (zvonenie) motora v urcitych otackach. | |
|
|
Autor | Správa |
---|
riki1 Admin
Počet príspevkov : 512 Registration date : 25.05.2007
| Predmet: Jemne cinkanie (zvonenie) motora v urcitych otackach. Št júl 05, 2007 11:37 am | |
| Predcasom som dostal par mailov s tymto problemom, ked sa ma majitelia FMX650 pytali, ze aky to moze byt problem, ked sa z motora pri urcitych otackach (napriklad v stvorke pri ustalenej rychlosti okolo 65 km/hod) ozyva jemne cinkanie. Moj nazor na toto je nasledovny :Myslim si, ze toto "zvonenie" motora mozu pocut len Ti, ktory su dostatocne vnimavy a snazia sa sem-tam jazdit aj decentne t.j. napriklad v stvorke okolo spominanych 65 km/hod. Ak ides 60 km/hod, nic sa nedeje, ak ides nad 65 km/hod ,tiez sa nic nedeje.Pricinou tohto "zvonenia motora" je podla mojho nazoru karbon usadeny v zakutiach motora, ktory sa zohreje na vysoku teplotu a potom za urcitych podmienok (bohatost zmesi,otacky,zataz motora) sposobi lokalne samozapaly zmesi. Toto nie je klepanie motora (detonacne spalovanie), ktore sa moze objavit pri prilis velkej akceleracii z nizkych otacok (typicke pre karburatorove motory), ktore sposobi samozapal celeho objemu velmi bohatej zmesi od horuceho karbonu ,este pred tym ako sviecka da iskru. Co s tym ?No tak , predovsetkym ak zacujem toto "zvonenie", tak bud uberiem , alebo pridam plyn a ono okamzite prestane. Lepsie je vsak podla mojho nazoru precistit motor, napriklad natankovanim 100 otanoveho SHELL V-Power Racing, po spotrebovani jednej nadrze som uz "zvonenie" nezaregistroval.Ak mate iny nazor , alebo skusenosti tak to sem napiste | |
|
| |
riki1 Admin
| |
| |
Robson_XR
Počet príspevkov : 2 Registration date : 18.07.2007
| Predmet: Re: Jemne cinkanie (zvonenie) motora v urcitych otackach. Po júl 23, 2007 1:27 am | |
| Taky se to objevilo, cinkání jak u šicího stroje, nalil jsem tam 100 oktanovej OMV a uvidíme, co to udělá. | |
|
| |
foxX
Počet príspevkov : 100 Localisation : Brno Registration date : 26.09.2007
| Predmet: Re: Jemne cinkanie (zvonenie) motora v urcitych otackach. Po marec 24, 2008 1:43 am | |
| tady na označeném místě klepe plast o nádrž, v otáčkách nekde kousek nad volnoběhem. řešil jsem to nalepením oboustrané lepící pásky na nádrž. | |
|
| |
foxX
| Predmet: Re: Jemne cinkanie (zvonenie) motora v urcitych otackach. Ut marec 25, 2008 1:49 pm | |
| ono tam toho teda klepe víc, např. se mě sem tam povolí ten "kryt" na svodech nebo mě klepe sklíčko v zrcátku (není origo) ale je to jednoválec, tak to k tomu patří Kdo je fajnovka at si koupí fajnovou motorku | |
|
| |
riki1 Admin
| Predmet: Re: Jemne cinkanie (zvonenie) motora v urcitych otackach. Ut marec 25, 2008 3:58 pm | |
| foxXi - ale to cinkanie motora vychadza priamo z motora , to myslim nie je cinkanie plastu o kov alebo kov o kov z vonka, je to myslim cinkanie podobne ako pri detonacnom spalovani, ale toto je miernejsie. Urcite sa to strati vtedy ak zmenis zmes (napr. Dynojet, 100 okt benzin, atd), pripade pomery vo vyfukovom potrubi (ladaky) . | |
|
| |
foxX
| Predmet: Re: Jemne cinkanie (zvonenie) motora v urcitych otackach. Ut marec 25, 2008 10:17 pm | |
| to zvonění v motoru je ale tak strašne zanedbatelný, že vubec nestojí za zmínku, já vím co myslíš, jen se to myslel tak že tam zvoní kde co a že zabívat se zvoněním v motoru nemá cenu nehledě na to že 90% lidí to bud nesliší nebo napozná od kud to jde | |
|
| |
Fehlmann
Počet príspevkov : 133 Age : 37 Localisation : Nová Ves u Moravské Třebove Registration date : 05.06.2009
| Predmet: Re: Jemne cinkanie (zvonenie) motora v urcitych otackach. Ut júl 13, 2010 8:50 am | |
| Pomozte , motorka mi zacala pri jizde cukat, pochybuju ze jeto retezem nebo ze mi netece benzin a vynechava, to sem uz kontroloval. Dela to pri mensich,strednich i vysich otackach jen se meni frekvence. Priprada mi jako kdyby byla velka vule na ozubenych kolech v prevodovce, nebo chybel jeden zub. Pri volnobehu je slyset cvakani ale to by mohly byt i klidne ventily. Nesetkal ste se uz stim nekdo??? poradte jak odhalit priciny. Diky. | |
|
| |
riki1 Admin
| Predmet: Re: Jemne cinkanie (zvonenie) motora v urcitych otackach. Ne júl 18, 2010 8:15 pm | |
| Myslim, ze ti prisava niekde falosny vzduch. | |
|
| |
Fehlmann
Počet príspevkov : 133 Age : 37 Localisation : Nová Ves u Moravské Třebove Registration date : 05.06.2009
| Predmet: Re: Jemne cinkanie (zvonenie) motora v urcitych otackach. Po júl 19, 2010 5:16 pm | |
| Hmm mrknu nato. Mel sem sundany to sekundarni vstrikovani vzduchu a mozna sem malo pritahnul nebo se uvolnilo pri velkych vykyvech teplot. | |
|
| |
Mira3
Počet príspevkov : 12 Age : 32 Registration date : 17.04.2010
| Predmet: Re: Jemne cinkanie (zvonenie) motora v urcitych otackach. So august 28, 2010 4:49 pm | |
| Já jsem tam dal silikon a nefouká nic. | |
|
| |
Fehlmann
| Predmet: Re: Jemne cinkanie (zvonenie) motora v urcitych otackach. Po august 30, 2010 5:40 pm | |
| - Mira3 napísal:
- Já jsem tam dal silikon a nefouká nic.
Ty mas oddelany sekundarni vstrikovani vzduchu??? Jestli jo, tak byl po odstraneni poznat rozdil??? pac ja ho oddelal jen tak na zkousku a nic sem nepoznal | |
|
| |
Mira3
| Predmet: Re: Jemne cinkanie (zvonenie) motora v urcitych otackach. Po august 30, 2010 7:33 pm | |
| - Fehlmann napísal:
- Mira3 napísal:
- Já jsem tam dal silikon a nefouká nic.
Ty mas oddelany sekundarni vstrikovani vzduchu??? Jestli jo, tak byl po odstraneni poznat rozdil??? pac ja ho oddelal jen tak na zkousku a nic sem nepoznal Zadnej extra velkej rozdíl to neni. Příde mi ale že má motor lepší chod. Ale uvidim až pozdějc, jelikož budu tento týden montovat Dynojet. | |
|
| |
Fehlmann
| Predmet: Re: Jemne cinkanie (zvonenie) motora v urcitych otackach. Ut august 31, 2010 7:56 pm | |
| jj taky tam mam dynojet. Pres zimu ten vzduchovej vynalez zkusim jeste cely odmontovat, ted uz to nebudu delat musim si jeste uzivat poslednich par vyjizdek nez zacne chumelit | |
|
| |
Mira3
| Predmet: Re: Jemne cinkanie (zvonenie) motora v urcitych otackach. Ut august 31, 2010 9:20 pm | |
| Děláš dobře mě tento týden příjde ten dynojet a ještě Iridiová svíce, tak jsem zvědav. A přez zimu budou brzdový desky od Bremba a ocelový hadice k brzdám. | |
|
| |
Sponsored content
| Predmet: Re: Jemne cinkanie (zvonenie) motora v urcitych otackach. | |
| |
|
| |
| Jemne cinkanie (zvonenie) motora v urcitych otackach. | |
|